Reteta tort de morcovi! Este la fel de bun ca cel de la Starbucks
Este absolut delicios si chiar daca nu este o combinatie obisnuita, dulceata morcovului va fi exact ce trebuie pentru a da savoare acestui tort.
Reteta tort de morcovi
Ingrediente tort de morcovi:
- 60 g unt
- 2 morcovi
- 4 ouă
- 60 g făină
- 120 g migdale măcinate
- 2 lingurițe praf de copt
- 5 foi gelatină albă
- 1 cutie iaurt (= 500 g)
- 60 g zahăr
- 1 cutie smântână (= 200 ml)
- 1 strat superior din fondant (cca 430 g)
- 1 lingură zahăr pudră
- 12 morcovi din marțipan
Modul de preparare tor de morcovi:
Se topește untul și se lasă să se răcească. Morcovii se curăță, se spală și se rad fin. Ouăle se separă, iar gălbenușurile se bat cu 2 linguri de apă până rezultă o spumă. Se presară zahăr și se bate până se obține o spumă densă. Se încorporează untul.
Albușul se bate până devine rigid, se adaugă la spumă, apoi se adaugă făină, migdale și praf de copt și se amestecă cu morcovii. Aluatul se așază într-o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 °C (gaz: treapta 4, convecție 180 °C), timp de cca 20 de minute.
Vezi continuarea AICI.